The Courtneys: When the Lion Feeds, The Sound of Thunder & A Sparrow Falls by Wilbur Smith - PDF and EPUB eBook

(Courtney #1-3)
4.6 from 64 reviews

De Courtney Trilogie bevat de boeken Het goud van Natal, Vlammend veld, heftig hart en Jakhalzen van het paradijs. Het verhaal...

Looking for the courtneys when the lion pdf to download for free? Use our file search system, download the e-book for computer, smartphone or online reading.

Search & Download

Details of The Courtneys: When the Lion Feeds, The Sound of Thunder & A Sparrow Falls

Exact title of the book
The Courtneys: When the Lion Feeds, The Sound of Thunder & A Sparrow Falls
Book series
Courtney #1-3
Book author
Wilbur Smith
Book edition
Hardcover
Number of pages
938 pages
Language
English
Published
October 18th 1988 by Little Brown and Company
File size (in PDF)
3752 kB
The Courtneys: When the Lion Feeds, The Sound of Thunder & A Sparrow Falls

Some brief overview of book

De Courtney Trilogie bevat de boeken Het goud van Natal, Vlammend veld, heftig hart en Jakhalzen van het paradijs. Het verhaal van Sean Courtney dat wordt verteld in deze drie romans, is even groots, moedig en stormachtig als de geschiedenis van Afrika zelf. In Het goud van Natal leert Sean als opgroeiende jongen liefde en tegenslag kennen.

Als hij later, als volwassen man, onder bedreiging van de Zoeloes zijn boerenbedrijf opgeeft, stort Sean zich in een leven van hartstocht en geweld: het bloedbad in Isandhlwana, de heftige goudkoorts, de gevaren en vreugden van de ongetemde jungle, zijn gloedvolle passie voor de jeugdige Katrina. In Vlammend veld, heftig hart keert Sean als een rijk man terug naar de beschaving. Daar verliest hij alles wat hij heeft: de wagen die zijn woning is, zijn goud, en het meisje dat hij liefhad.

Alleen de oorlog rest hem nog - de Boerenoorlog die wordt gevoerd om de macht in Zuid-Afrika. Op wonderlijke wijze ontmoet hij Ruth, een jonge vrouw voor wie hij een hartstochtelijke liefde opvat. Met haar echtgenoot Saul strijdt hij zij aan zij in de oorlog.

Maar als het vechten verleden tijd is en Sean niets anders wil dan in vrede zijn leven weer opbouwen, wacht hem een familieconflict dat bitterder en hardnekkiger is dan de strijd die hij op het veld voerde. In Jakhalzen van het paradijs volgen we Sean op het hoogtepunt van zijn leven als soldaat en staatsman, van de loopgraven in Noord-Frankrijk naar de bloedige stakingen in Johannesburg in 1920. De man die in de goudmijnen schatten verdiende en verspeelde, keert nu eindelijk terug naar de dreigende schoonheid van de Zuidafrikaanse wildernis.